Правила за избор на сватбени халки

халки

сватбени халки

Всеки, който е минал по пътя към олтара, знае колко е труден избора на халките.

Ето няколко правила, които ще ви улеснят в тази дейност.

  1. Ограничете избора

Предварително уточнете какъв цвят метал предпочитате: жълто, бяло или розово. Нещо по- просто или по- грандиозно търсите?

  1. Започнете по- рано с търсенето на подходящия артикул

След като вече знаете какво търсите, отделете най- малко два месеца за обиколка по магазините за бижута, за да имате време за избор и за гравиране на халките.

  1. Бъдете различни

Не се притеснявайте, ако вие харесвате платината, а той златото. Няма никакво правило, според което трябва да сте с еднакъв метал или дори модел.

  1. Определете бюджет

Поинтересувайте се предварително от цените на металите, на които сте се спрели и определете каква сума ще отделите за покупката и гравирането. Старайте се да не го надвишавате.

  1. Бъдете практични

Помислете какъв пръстен би ви бил удобен. Не се спирайте на нещо сложно, ако основната ви дейност през деня е свързана с ръцете ви. Имайте предвид, че халките се носят за цял живот.

  1. Мислете в дългосрочен план

Това, което сега е супер модерно, вероятно след 2- 3 години вече няма да е актуално. Затова се спрете на нещо, което няма да е демоде дори и след 10 години.

  1. Определете правилния размер

Халката ще остане на пръста ви през всички сезони на годината, през бременността и през периода на отслабване след това. Затова е необходимо правилно да изберете размера. Никога не правете избора сутрин, след тренировки или когато ви е много топло или студено. Избирайте, когато сте напълно спокойни и телесната ви температура е нормална.

  1. Проверете качеството

Уверете се, че халките имат две щампи от вътрешната страна- на производителя и на качеството на метала, ако е с повече от един метал- знак за качеството на всеки метал.

  1. Почистете халките

Ако са без допълнителни камъни, можете да почистите с мека кърпа. Ако е с камъни, използвайте сапунена вода и мека четка. След това изплакнете и подсушете с мека кърпа.

Вашият коментар