БИЖУТА С КРИСТАЛИ

Най- разпространеният подарък сред бижутата са тези изработени от кристали. Мъжете често ги предпочитат, понеже не са особено ангажиращи като златото или среброто. Кристалните бижута са винаги на мода. Те са леки и елегантни, понякога изработени от различни цветове, в различна форма, а някои са дори със скъпи камъни. Аз лично съм голям привърженик на кристалите Сваровски. За мен те са много здрави и нежни.

Кристалните бижута са с по-проста изработка, понеже металът злато, та дори среброто са по-твърди и тежки за обработка. Бижутата са слабост на жените и на всеки човек, който има малко усет за красота и естетика. Както се казва в една широко разпространена приказка „размерът понякога има значение”. Като говорим за бижута и красоти от кристали, добре е да имаме предвид, че тук размерът определено има значение. Особено важно е господата да запомнят това, защото няма по-хубаво за една жена от това някой да забележи пръстена или обеците й от разстояние. Когато подарявате малко бижу, изработено от кристали, хубаво е да го комбинирате. Принципно малките бижута се комбинират с друго бижу, за да доведат до усещане за масивност и затвърждаване на силни чувства към обекта на нашия подарък.

За кристалите има много какво да се говори. В някои източни науки, като фън шуи например, някои от кристалите са описани и се приемат за носители на специфични енергии и носят различни значения. Има кристали, които се приемат за проводници на положителната чи енергия, както и такива (предимно тъмните цветове), за които се счита че са по-трудни проводници на положителната емоция. Виждала съм дори обеци с няколко различни вида кристали, както по форма, така и по вид и цвят, а жената която не ги сваля е толкова колоритна и креативна личност, че понякога се замислям дали обеците нямат нещо общо с това.

Ако сте решили да подарявате бижу, изработено или декорирано с кристалчета, не забравяйте да се поинтересувате какво значение има точно този кристал, на които сте се спрели.